Ben je op zoek naar de ultieme fietservaring?

Met Bike Fitting Hoeksche Waard ontdek je hoe het is om écht goed op je fiets te zitten. Reken af met tintelende handen, slapende voeten of pijnlijke spieren tijdens het fietsen, voorkom blessures en rijd moeiteloos langere afstanden.

Wist je dat slechts 30% van de wielrenners hun fiets hebben laten fitten? Ongelofelijk toch? Dat er zo veel mensen aan het wielrennen zijn, maar dat er maar een klein percentage écht goed op zijn of haar fiets zit. 

Met een goed afgestelde fiets hoef je geen pijntjes te hebben. Alleen verzuurde of vermoeide benen. Zo fiets je moeiteloos langere afstanden, heb je minder kans op blessures en haal je hogere snelheden.

Ben je benieuwd of wij jou kunnen helpen? Klik op de knop en we komen graag vrijblijvend met je in gesprek!

Welkom, mijn naam is Niels, fysiotherapeut en bike fit expert bij Bike Fitting Hoeksche Waard.

Naast mijn werkzaamheden in de fysiotherapiepraktijk help ik dus ook fietsers meer uit hun fiets te halen, pijntjes te verminderen en beter te presteren. Super job dus, althans ik vind van wel.

Bike Fitting Hoeksche Waard is een samenwerking tussen fysiotherapie Vital Motions en Bike Totaal van der koog uit Numansdorp.

Zo hebben wij de anatomische kennis van de fysio en de technische kennis van het wielrennen gebundeld om jou zo goed mogelijk op je fiets te krijgen!

En ja, een bike fit is ook mogelijk voor een mountainbike, tijdritfiets of gravelbike.

Niels de Pee
Bike Fitting Hoeksche Waard

Onze werkwijze. Retül Fit.

Wij maken gebruik van het Retül bike fit systeem. De enige dynamische fietsmeting.

Al fietsend laten we vervelende drukpunten verdwijnen en kom jij steeds beter op je fiets te zitten.

Tijdens de Retül Fit krijg jij een:

✅ Complete bewegingsanalyse
✅ Digitale zadelmeting
✅ 3D fietshouding bepaling
✅ Persoonlijk eindrapport
✅ Perfect afgestelde fiets

”Het fietsen in de beugels gaat een stuk makkelijker dan bij mijn andere fiets. Dit komt naar mijn gevoel door het smallere stuur en de kleinere drop. Dit is echt een hele grote vooruitgang. Kortom de afstelling v/d fiets bevalt heel goed”

Peter Jongsma

Retül Fit bestaat uit 3 stappen…

Voorbereiding

Eerst een bak koffie. Daarna aan de slag.
We starten met een complete bewegingsanalyse en een digitale zitbot meting. Zo weten we precies hoe we jouw fiets gaan afstellen.

Bewegingsanalyse

Bike Fitting

Met onze 3D meet apparatuur weet je één ding zeker. Jouw ideale fietshouding wordt nauwkeurig bepaald. Vervelende drukpunten zullen verdwijnen en je zal meer vermogen gaan trappen!

Bike Fitting

Eindrapportage

Wanneer alles goed staat afgesteld maken we jouw persoonlijke rapportage op. Hier vind je alle gegevens terug en kunnen we jouw fiets gaan afstellen. En zo kun jij weer voorop gaan rijden!

Retul Fit

Bekijk hier de voordelen van de Retül Fit

Zullen we jou ook helpen?

Om je helemaal passend op je fiets te krijgen, waardoor je blessures voorkomt en moeiteloos langere afstanden gaat rijden?

Bike Fitting Hoeksche Waard

De meest geavanceerde bike fit

Tijdens de Retül Fit laten we vervelende drukpunten stap voor stap verdwijnen. In een tijdsbestek van 2.5 uur maken we van jouw fiets een maatwerk fiets en ontvang je van ons jouw persoonlijke rapportage. Plan vandaag nog een vrijblijvend gesprek en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Succesgarantie

Na het afstellen van de fiets ga je zo’n 200-300km fietsen met de nieuwe afstellingen. Mocht er nu toch nog iets niet helemaal op orde zijn? Geen probleem, dan plannen we vanzelfsprekend nog een vrijblijvend meetmoment in om de afstellingen verder te fine-tunen.

200% aandacht

Ook belangrijk om te weten. Een Retül Fit is een privé sessie. We bevinden ons samen in de fit ruimte waar ik 200% aandacht aan je kan geven. Middels foto en video krijg je inzicht in jouw fietstechniek en kan ik je feedback geven over hoe je deze kunt verbeteren.

No cure, No pay

Wij werken op een no cure, no pay basis.
Ben je aan het eind van de bike fit niet tevreden met het resultaat? Dan zetten we jouw fiets gewoon weer terug naar de oude afstellingen en krijg je van ons je investering weer terug. Werkt wel zo prettig toch?

Wat andere zeggen

★★★★★

Nu ben ik er voor 90% van af, en kan wel weer pijnvrij fietsen!

Sinds de zomer van 2021 kreeg ik last van mijn knieën, de klachten werden steeds erger en ik wist niet wat ik er mee moest. Ik fiets graag en dat kon ik niet meer met plezier doen omdat ik pijn had tijdens het fietsen.
In januari ben ik naar Niels gegaan voor een analyse van het probleem. Nu ben ik er voor 90% van af, en kan wel weer pijnvrij fietsen en met plezier sprintjes trekken!
Sjors Koeman

★★★★★

Ik fiets fijner en minder zadelpijn

Ik ben heel blij dat ik de bike fitting bij je hebt gedaan. Fiets sindsdien veel fijner en vooral minder zadelpijn. Ik kon, als ik een rit had gereden, de volgende dag niet op het zadel zitten. Dat is verleden tijd. Ook het extra plaatje onder mijn linkerschoen is erg prettig. Ik raad het iedereen aan!

Chris Voets

★★★★★

Fietsen kost minder kracht!

”Vanavond een ronde gereden met de nieuwe afstelling van mijn fiets en nieuwe schoenen + pedalen. Volgens mij is het zeer geslaagd. Ik fiets makkelijker en voor mijn idee kost het minder kracht.”

Arian de Jong

★★★★★

Ik heb dit als zeer positief ervaren, er hing een relaxte sfeer

Zodat je je op je gemak voelt tijdens het hele proces, ook door de duidelijke uitleg die gegeven word. Je gaat met een fiets naar huis die voor je gevoel eindelijk van jou is en ook de meeste pijntjes zijn verdwenen na een paar rondjes te hebben gefietst.

Jan Holleman

★★★★★

Plezier consult, goede uitleg.

Het was een plezierig en positief consult. Goede uitleg. Ik hoop en ga ervan uit dat ik fijner zal fietsen hierdoor.

Vandaag mijn fiets gehaald en naar huis gefietst, ging prima. Op langere termijn is het belangrijk dat mijn nekklachten afnemen.
Andre Schoonhoven

★★★★★

Dit is echt een hele grote vooruitgang!

Het fietsen in de beugels gaat een stuk makkelijker dan bij mijn andere fiets. Dit komt naar mijn gevoel door het smallere stuur en de kleinere drop. Dit is echt een hele grote vooruitgang. Kortom de afstelling v/d fiets bevalt heel goed

Peter Jongsma

Veel gestelde vragen

Wordt een bike fit vergoed door mijn verzekeraar?

Nee, een dynamische fietsmeting wordt alleen deels vergoed wanneer deze bij een sportmedisch centrum wordt afgenomen. Let op dat de kosten dan waarschijnlijke hoger zijn en de kans groot is alsnog meer te moeten betalen dan bij Bike Fitting Hoeksche Waard. Laat jij jouw fietsplezier afhangen van de verzekeraar?

Ik heb nog geen pijnklachten, heeft een bike fit dan nut?

Ja zeker. Fijn dat je geen problemen ervaart tijdens het fietsen, maar ook dan is er altijd wel meer uit te halen. Denk bijvoorbeeld aan meer vermogen. Echter indien je nu nog geen klachten hebt wil dat niet zeggen dat deze niet later kunnen komen. Voorkomen is beter dan genezen.

Hoe snel kan ik terecht bij Bike Fitting Hoeksche Waard?

We streven ernaar om iedere nieuwe aanmelding binnen 2 weken in te plannen. Zo kan jij zo snel mogelijk goed op je fiets zitten en hoef je niet onnodig lang met pijntjes rond te blijven fietsen!

Moet ik eerst een nieuwe fiets kopen voordat ik een bike fit laat doen?

Dat is niet nodig. Sterker nog, indien je opzoek bent naar een nieuwe fiets kun je beter vooraf een bike fit laten doen. Zo weet je precies welke maat je nodig hebt en waar je nieuwe fiets aan moet voldoen. In de winkel helpen ze je graag verder met het uitzoeken van een nieuwe fiets.

Bike Fitting Hoeksche Waard

Maak vandaag nog een afspraak

Reken af met tintelende handen, slapende voeten of pijnlijke spieren tijdens het fietsen, voorkom blessures en rijd moeiteloos langere afstanden.