Hoe stel ik mijn racefiets af?

Dit is een vraag die iedere fietser, of je nu begint op al gevorderd bent, zich ooit wel eens heeft afgevraagd Hoe stel ik mijn racefiets af? Tijdens onze bike fits zie ik het zo vaak voorbij komen. Fanatiekelingen die al jaren niet goed op de fiets zitten. Zonde! Vaak komt dit omdat zij niet weten hoe ze hun fiets moeten afstellen. Met onze bike fitting checklist hoef jij niet meer verkeerd op je fiets te zitten, maar leer ik je graag hoe jij je fiets goed af kunt stellen!

Het afstellen van de racefiets.

Met een paar eenvoudige stappen kun jij jouw racefiets op de juiste manier afstellen. Zo voorkom je blessures en kun je meer vermogen trappen. Bij het afstellen van de racefiets komen de volgende punten aan bod:

  • De juiste zadelhoogte
  • De afstand tussen zadelpunt en stuur
  • De setback van je zadel
  • De breedte van je zadel
  • De positie van de platen
  • De breedte van je stuur
  • De positie van de shifters

Jouw racefiets afstellen met onze gratis bike fitting checklist!

Ben je net begonnen met fietsen en wil je graag leren hoe jij zelfstandig je racefiets goed kunt afstellen? In onze gratis bike fitting checklist leggen we je graag stap voor stap uit hoe je dit kunt doen. Vul hieronder je gegevens in en dan sturen we hem gratis naar je toe.

Vraag onze (vernieuwde) checklist nu aan en ontvang:

✅ Meer plezier tijdens het fietsen
✅ Voorkom blessures
✅ Bepaal de juiste zadelhoogte
✅ Stel je plaatjes goed af
✅ Verbeter je fietshouding
✅ Diepte van je stuur afstellen
✅ Meer kracht uit je benen
✅ Meer rijcomfort
✅ Levenslang 10% korting op sportvoeding en supplementen
✅ Al 300+ fietsers hebben de checklist aangevraagd!

Hoe stel ik mijn fiets goed af?

Racefiets afstellen middels een dynamische fietsmeting

Door de juiste afstelling van jouw fiets verklein je de kans op blessures zoals knie-, rug-, nek- en schouderklachten. Wil je na het lezen van de bike fitting checklist weten wat er nog meer uit te halen is? Bekijk dan hier hoe wij jouw racefiets optimaal afstellen middels onze dynamische fietsmeting.

Een aantal reviews van onze tevreden klanten

Al een tijd heb ik last van een zere knie tijdens het fietsen zowel op de weg als in de bossen. De Bike Fit is voor de recreatieve fietser een investering, maar ik ben erg blij dat ik dit heb laten doen. Het heeft mij heel veel opgeleverd.

Anouk de Pee

Niels heeft mij goed geholpen met plezier in fietsen terug te krijgen met zijn fit bike.

Patrick Stolk

Ik heb vorige week mijn eerste ritje gemaakt op mijn nieuwe fiets met de gehele juiste afstelling. Alsof ik een maatpak aantrok. Het voelde erg goed. Flink afwijkend van mijn oude fiets met gehele andere afstelling. Ik ben dan ook erg blij de fietsmeting gedaan te hebben

Martijn

Bike Fitting en de juiste sportvoeding

Als sporter kan je altijd extra energie gebruiken. Daarom is Bike Fitting Hoeksche Waard de samenwerking aangegaan met Natusport en kun je voordelig producten van Natusport kopen. Natusport biedt een ruim assortiment aan energierepen, -gels, isotone sportdrank en NZVT-sportsupplementen. Klik hier of op het logo van Natusport en ontvang meteen 10% korting op het gehele assortiment.